Пропускане към основното съдържание

Пък Станишев си проси благодарности от Борисов

"Преждевременно е да се смята, че БСП автоматично ще спечели изборите, още по-преждевременно е да се говори кой ще е премиер".


Така лидерът на БСП Сергей Станишев се включи в полемиката между Бойко Борисов и Георги Първанов.

По-рано днес премиерът "видя", че сегашният държавен глава има премиерски амбиции, а той пък му отвърна, че с тези думи прогнозирал победа на БСП на следващите избори.

"Това, че Бойко Борисов вижда в БСП следващата управляваща сила, не е изненада. Нещата обаче не са дадени наготово и няма никакъв автоматизъм в изхода на следващите парламентарни избори", посочи Станишев.

Той определи, че основното мото на БСП е как левицата да спечели следващите избори.

"Ако постигнем тази цел, ще възникне и въпросът за министър-председателя, който БСП ще предложи на българските граждани. Малко неразумно е да слагаш тигана на котлона, ако рибата още е в морето", заяви лидерът на социалистите.

"Ние не подценяваме ГЕРБ, те се показаха като ефективна изборна машина. В този смисъл трябва да имаме ясна линия анти-ГЕРБ и алтернатива на политиката на ГЕРБ. Кой ще бъде премиер, ако БСП спечели изборите, това е втори въпрос, ако не трети или четвърти", добави Сергей Станишев.

Според него за това дали БСП ще спечели изборите, ще има отговорност всеки член на столетницата, в това число и Георги Първанов след изтичане на неговия мандат, ако той потвърди своето решение да възстанови членството си и се върне в партията. "Това е обща отговорност, в това число и негова", отбеляза Станишев.

По думите му вратата за връщане или влизане в БСП е добре описана в устава на партията. Лидерът на социалистите очаква Първанов да обяви намеренията си след 22 януари.

"Днес очаквам президентът да действа като президент на Република България и споделям изцяло неговите аргументи по ветото за пенсионната реформа. Такава ще е нашата позиция и когато сезираме Конституционния съд", заяви той.

Левицата вече подготвя мотивите си към съда, ако парламентът отхвърли ветото на президент за пенсионната реформа.

"И днес премиерът не се изморява да хвали България за финансовата стабилност и ниския дефицит. Той получи в наследство един от най-ниските дългове в ЕС и добър фискален резерв. Очаквам да отправи лично благодарност към мен за това.

Такава политика трябва да бъде оценена. Не е вярно, както казва премиерът, че левите правителства правят дългове – задлъжняха редица консервативни кабинети в ЕС. България никога не е имала и няма този проблем, слава Богу, благодарение на предишни правителства", сигурен е Станишев.

Той каза още, че социалистите няма как да подкрепят промени в Конституцията, свързани с пакта за финансова стабилност. Според него те целят само фискални баланси, което по думите му подкопава социалния характер на държавата.

Станишев изрази скептицизма си за възможността да бъде постигната национална позиция по въпроса, тъй като "господин Борисов винаги е господин „да” на това, което предложи госпожа Меркел".

БСП ще обсъди след Нова година евентуално внасяне на вот на недоверие към правителството.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн