Пропускане към основното съдържание

Пуснаха Живко, дал ключовете за колата убиец

18-годишният Живко Желев, който дал ключовете за автомобила си на шофьора убиец от Симеоновград, беше освободен от ареста в Хасково.
Братовчедът на Живко – Данаил Георгиев, подкара колата пиян и с несъобразена скорост помете 8 души на тротоара в Симеоновград навръх Великден. Само двама от тях оцеляха.
Пред журналисти Живко Желев заяви, че съжалява за случилото се и че го понася много тежко, защото починалите шестима младежи му били приятели, а някои от тях – и съученици.
Той бе категоричен, че не е знаел, че братовчед му е пиян. Живко преценил, че е пил и не бива да шофира, но алкохолната му проба е показала по-ниски стойности от тази на братовчед му.
Той обясни, че оставил ключовете на масата и отказал да шофира. След което братовчед му решил да кара. Адвокатът на Живко Димо Стоянов каза, че момчето не е усетило братовчед му да е пил, не е миришел на алкохол.
Самият факт, че Живко се отказва да шофира, показвал отношението му като шофьор към употребата на алкохол и сядането зад волана.
Според прокурор Павел Жеков няма необходимост да се иска постоянен арест за Живко. Няма опасност момчето да се укрие или да извърши друго престъпление, освен това му е взета шофьорската книжка.
Прокурорът смята, че решаваща роля в случая ще изиграят родителският контрол и общественият натиск.
Не само по показанията на Живко ще се съди дали е знаел, че братовчед му е пил.
"Все пак те са били в една компания, на една маса, в една къща, няма как да не е видял, че Данаил е употребил алкохол", разясни обвинителят.
Живко бе откаран в харманлийското районно управление на МВР, където ще подпише новата си мярка за неотклонение, според която няма да може да напуска родния Симеоновград без знанието на полицията.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн