Пропускане към основното съдържание

730 000 лева укрити данъци от баровски магазини

730 000 лева укрити данъци от баровски магазини

За магазини на централни улици и булеварди в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново са укрити 730 000 лева данъци, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). 
Агенцията установила с 50 ревизии, че част от собствениците изобщо не са декларирали доходи от наем, а други значително занижили цената, на която отдават помещенията. 
По закон всеки, който събира наем, плща върху него 10% данък. Ако сумата е повече от 50 000 лева на година, собственикът задължително трябва да се регистрира по ДДС. 
След ревизиите наемодателите на съответните имоти са глобени и задължени да платят укритите данъци заедно с лихвите. 
Данъчните инспектори хванали собственик на помещение с площ 41 квадрата на бул.”Витоша”, който обявил, че за година е взел от наем 6000 лева, или по 500 лва месечно. 
НАП възложила експертиза, която установила, че реалният наем за този обект е 22 000 лева за година, или 1800 лева месечно. 
Преди да започнат ревизиите, данъчните направили проучване за пазарните цени в най-големите градове в страната. 
Класация на световната посредническа агенция „Cushman&Wakefield” например, нарежда бул. „Витоша” в Топ 50 на най-скъпите търговски улици. Проучването включва 233 улици в 47 държави. 
След като се запознали с тази класация, данъчните започнали пилотна проверка за платените данъци от имоти на търговски улици и установили, че доходите масово не се декларират, или се крие част от тях. 

НАП предупреждава, че проверките ще продължат.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн