Пропускане към основното съдържание

Истинският "шифър на Леонардо" предричал края на света през 4006 г.

Забравете Дан Браун. Леонардо да Винчи и създал свои истински шифър и е предрекъл края на света. Или поне така твърди италианска изследователка, разгадала кода, зашифрован според нея в мащабната фреска "Тайната вечеря".
Според Сабрина Сфорца Галиция ключът се крие в полукръглия прозорец в центъра на картината над главата на Христос и учениците му, който съдържа "математически и астрологически пъзъл". Галиция успяла да го разчете, а в него Да Винчи закодирал идеята си, че на 21 март 4006 г. ще започне всемирен потоп, като ще приключи чак през ноември същата година. Това ще бъде краят на света и същевременно "началото на едно ново човечество", посочва Галиция.
"Има истински шифър на Леонардо, но той не е описаният от Дан Браун", посочва изследователката, изучавала ръкописите на Да Винчи, докато работила в Калифорнийския университет на Лос Анджелис. В момента тя работи във Ватиканските архиви.
Миналата година Ватикана публикува нейно проучване, озаглавено "Тайната вечеря на Леонардо във Ватикана", в което тя изследва гоблен "Тайната вечеря", изработен за френския крал Луи XIII въз основа на прочутата фреска в Милано. Пред в. "Република" Галиция разказва, че работи върху продължение на изследването, в което ще обясни "шифъра на Леонардо", включващ зодиакалните знаци и буквите от латинската азбука, представящи 24-те часове на деня. По думите й Леонардо смятал, че историята на човечеството върви към "финална оценка", описана в "Откровение", но и също от някои древни автори като Платон и Аристотел. Според нея, тъй като живеел в трудни времена, той е трябвало да крие посланията си, за да не бъде атакуван.
Фреската "Тайната вечеря" с размери 460 на 880 см заема цяла стена в "Санта Мария деле Грацие" в Милано. Леонардо започва да я рисува през 1495 г. и я завършва през 1498 г. Фреската е реставрирана през 1978 г. и 1999 г., след като е сериозно повредена.
В ромата на Дан Браун "Шифърът на Леонардо" от 2003 г., филмиран през 2006 г., се предролага, че фигурата отдясно на Исус не е апостол Йоан, а Мария Магдалена, която е бременна от Сина божи. И романът, и филмът бяха заклеймени от католическата църква като исторически неправилни и богохулни.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн