Пропускане към основното съдържание

Какво се търси на пазара на труда

Пазарът на труда е арена, на която често хората, особено младите, излизат неподготвени
Пазарът на труда е арена, на която често хората, особено младите, излизат неподготвени. Дали заради качеството на образование или заради демотивацията им, но е факт, че намирането на работа е трудна задача.



Има сфери обаче, в които постоянно се търсят нови хора и там човек много по-лесно би си намерил работа. Ето и кои са тези сфери в световен мащаб и за какво образование или преквалифициране трябва да помислите, в случай, че още търсите подходящата работа за вас:

1. Медицина, стоматология, ветеринарна медицина

Не е особена изненада, че тази сфера застава на номер едно. Около 95% от всички завършващи успяват да си намерят работа до шест месеца след дипломирането си.

2. Образование

Изненадващо, но повечето от студентите в специалностите, свързани с образованието намират лесно работа. Най-често обаче, търсенето е в големите градове.

3. Сфери, свързани с медицината

Тази категория обхваща и биомедицинските науки, както и неврологията. Успеваемостта при намиране на работа отново се доближава до 100%.

4. Право

Ако има една специалност, за която се знае, че е добре платена, то това е правото. Това е толкова вярно днес, колкото и преди години. Малко над 90% от студентите, завършили тази специалност, успяват да си намерят работа.

5. Земеделие


Доскоро земеделието не беше сфера, за която е необходимо да имате образование. Но днес специалностите, свързани със селското стопанство са често търсени. 93.1 % от студентите, завършили такава специалност успяват да се реализират.5. Земеделие

6. Биологични науки

90.9 % от наскоро завършилите студенти са успели да си намерят работа, включвайки се в различни проучвания или работейки в индустрия, свързана с биологичните науки.

7. Езици

Макар че вече почти всички знаят поне един чужд език, това не означава, че няма търсене на кадри с езикови познания. Особено успешно е, ако владеете по-нетрадиционен език като китайския например. 90.3 % от завършилите успяват да се реализират.

8. История и философия

Може би за някого е изненада, че именно историята и философията влизат в десетте най-добри специалности. 90.1 % от завършилите успяват да си намерят работа до шест месеца от завършването си. Историците и философите изместиха инженерите, архитектите и дори ИТ-специалистите.

9. Математически науки

Успеваемостта за намиране на работа е 89.9 % в рамките на шест месеца.

10. Физически науки

89.9 % от завършилите или са си намерили работа до шест месеца или са продължили следването си.

Източник tialoto.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн