Пропускане към основното съдържание

29 години затвор за четирима от "чуковете" на Таки

29 години затвор за четирима от "чуковете" на Таки
Общо 29 години затвор за четирима от групата на Таки, постанови Софийски градски съд. Братовчедът на Любо Чука - Любомир Костадинов отива зад решетките за осем години. Толкова получи и Цветан Миленов. Година по-малко ще лежи Асен Китанов. На 6 години затвор бе осъден Илия Илиев.


Те бяха признати за виновни заради това, че в периода януари 2008 г. - 31 май 2009 г. са участвали в организирана престъпна група, разпространявала високорискови наркотични вещества - хероин и кокаин на територията на София.

Четиримата бяха оправдани по повдигнатите им обвинения за нанесени леки и средни телесни повреди по особено жесток за пострадалите начин.

Изцяло оправдателна присъда получи Владимир Иванов. Васил Бекиров и Васил Христов бяха оправдани по обвинението за участие в групата за търговия с дрога. Първият обаче получи тригодишна условна присъда за нанесени средни и леки телесни повреди на други лица, а Васил Христов бе осъден на една година условно за притежанието на 380 гр кокаин.

Близо два часа бяха необходими на съдия Христинка Колева, за да прочете присъдата, събрана в 26 страници.

По традиция в Съдебната палата дойдоха 60-тина привърженици на ПФК „Левски", които оказаха морална подкрепа на Любо Младежа, който е член на фен-клуба на отбора от „Герена". Около час преди да бъде произнесена присъдата от Съдебна охрана се погрижиха да ограничат достъпа на медиите до подсъдимите - Асен Китанов и Любомир Костадинов, които и в момента са задържани под стража. Това стана по познатия вече начин с пейки и въжета.

Съдия Колева потвърди мерките „задържане под стража" на Любомир Костадинов и Асен Китанов, както и домашния арест на Цветан Миленов. Владимир Иванов остава с мярка „подписка", мярката на Васил Бекиров се изменя от „домашен арест" в „подписка", а тази на Илия Илиев от „подписка" в „домашен арест". Васил Христов продължава да е с мярка „подписка".
Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

След като Любо Младежа беше изведен от залата, той получи уверението на сините фенове, че ще го подкрепят до край и няма да го оставят. Иван Филипов, който представляваше феновете от фен клуба „София-Запад" заяви, че застават „плътно зад Любо, докато справедливостта не възтържествува".

Симеон Арнаудов също не намира обяснение за случилото се в съдебна зала. Според него присъдата е „твърде жестока", тъй като са отсъдени осем години затвор при максимално предвидени от закона - 10 за това обвинение. „Този човек е пример за обществото (Любомир Костадинов -б.р.). Той е неосъждан, висшист е няма дори и глоба за паркинг", заяви Андонов и припомни, че именно Костадинов е бил инициатор за разпъването в „сектор Б" на знаме с надпис: „Не на дрогата".
Андонов изрази съжаление, че делото е било засекретено през цялото време: „Жалко е, че не можахте да разберете истината. Делото беше нарочно засекретено, защото има наложен натиск на много високо ниво".
„Срещу Любо има жестока репресия, съсипват му живота", коментира още синият фен.

Припомняме, седем души от т. нар. „Банда на Чуковете" са на съд за побой, телесни повреди и трафик на дрога. От самото начало делото е секретно и се води при закрити врата. Въпреки това, преди всяко заседание приятели на подсъдимите „обсаждаха" мястото пред съдебната зала.

Според обвинението, организатор на групата, разбита през 2009 година, е намиращия се в затвор в Дубай Христофорос Аманатидис - Таки, който чака решението на местни власти, по искането на главния прокурор Борис Велчев, да бъде екстардиран и съден в България за наркотрафик.

През 2011 г. делото влезе в Софийския градски съд с обвинение срещу седем души от групата с основни действащи лица Любомир Костадинов - Младежа, Цветомир Миленов - Църи и Асен Китанов - Психото. В схемата са още Илия Илиев, Владимир Иванов, Васил Бекиров и Васил Христов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн