Пропускане към основното съдържание

Къщи има - гости нема! Пак протест, но в защита на Закона за горите

Къщи има - гости нема! Пак протест, но в защита на Закона за горите
Добре организирани групи, съставени предимно от възрастни хора, от курортни населени места в Рила, Пирин и Родопите протестираха по обед в София срещу "екологичния рекет" и в подкрепа на промените в Закона за горите, които президентът върна за доразглеждане в парламента.

По време на протеста депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, който подкрепи множеството, изрази несъгласието си с наложеното от президента вето върху Закона за горите и заяви, че не вижда нищо противоконституционно в закона.

Той посочи, че и президентът, и "младите, които излязоха на Орлов мост", са били подведени и не са разбрали същността на закона.

Същността на закона обаче явно не беше разбрана и от голяма част от събраното пред Народното събрание множество. Някои не бяха словоохотливи и внимаваха какво и как говорят, други отказваха да бъдат снимани. Трети обаче охотно заставаха пред камерите и признаваха открито, че са "пратени" на протеста, "за да не вземат еколозите горите".

Въпросите: "Кои са екорекетьорите?", "Какво сте дошли да защитавате", "Кой ви организира?" и "Как ще ви вземат горите" останаха без ясен отговор.

"Ветото на закона за горите трябва да бъде отхвърлено от всички депутати", каза пред журналисти Филип Цанов от Национална гражданска коалиция "Природа за хората и регионите".

"Трябва да го отхвърлят, за да докажат, че милеят и искат тези райони с безработица, която е почти 40 %, да се развиват по някакъв начин", категоричен беше Цанов.

Възрастен мъж, който носеше плакат с надпис: "Долу ръцете от Банско", отказа да разговаря с журналисти, а ги препрати към "организатора на групата". Оказа се, че това е местен хотелиер, който призна, че има "много организатори" от местни туристически дружества, хотели и други "организации", които отказа да назове. Други хора не пожелаха да кажат откъде са, но споделиха, че са организирани от местните власти.

Голяма част от хората обаче предпочетоха да останат под сянката на дърветата около хотел "Радисън". Други дори не пожелаха да слязат от автобусите, паркирани в сенчестата част на паркинга до Народното събрание и храм-паметника "Александър Невски".

Жена от Сапарева баня обясни, че има високо кръвно налягане, не се чувства добре и е предпочела да остане на сянка в автобуса. По думите й организатор на групите, с които е дошла, е местната власт.

Възрастни жени от Банско, които все пак се присъединиха към множеството на площада, казаха, че искат работа, въпреки че признаха, че не разбират дали Законът за горите ще им осигури такава.

На въпрос дали биха се занимавали със свои собствени къщи за гости те през смях отговориха: "Къщи има, гости нема. Летото нема кой да дойде при нас, те идват хората заради ските зимата".

Жените споделиха, че не се притесняват, че горите ще бъдат изсечени.

"А що да не се сече гората? Цял живот се сече гората, една се сече, друга се сее. Нищо й няма на гората", каза една от тях.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн