Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ се отказа Цветанов да бъде шеф на предизборния щаб

ГЕРБ се отказа Цветанов да бъде шеф на предизборния щаб
ГЕРБ ще предложи министри, вицепремиери и премиер на страната да не могат да бъдат шефове на предизборни щабове.


Това съобщи министърът на вътрешните Цветан Цветанов по време на кръгла маса за изборния процес, организирана от президента Росен Плевнелиев.

Цветанов беше остро атакуван от опозицията на предишните избори, че от една страна е министър на вътрешните, а от друга – шеф на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той определи обвиненията срещу него, че е въздействал върху изборния процес, като смехотворно, но популистки това се лансирало в публичното пространство.

"Това ще затвори и последната възможност за някаква спекулация, защото, когато съм законоустановен платен годишен отпуск, аз не съм влизал в министерството и умишлено не съм влизал, защото, ако бях забелязан да влизам, представете си какви спекулации щяха да бъдат породени.

Сега отново на дневен ред излиза публичното говорене на някои субекти в публичното пространство, политически, че едва ли не МВР упражнява натиск върху политическите опоненти на управляващата партия за подслушване на телефони. Това са толкова несериозни неща, че не си заслужава просто да го коментираш", заяви Цветанов, визирайки Меглена Кунева, която вчера изрази съмнения, че е подслушвана.

Според МВР шефа имало вече достатъчно подготвени хора, които са натрупали сериозен опит и могат да оглавят предизборния щаб, това можело да бъдат и депутати.

"Ще искаме да има регистър за застъпниците, който да бъде на всяка една политическа формация и по този начин ще има пълна прозрачност – допълнителна гаранция за това кои са застъпниците, колко са тези лица, за да може всичко да е ясно. Смятаме, че е разумно избирателите да могат сами да проверяват в един регистър", коментира Цветанов.

Вътрешният министър обяви като неоснователни твърденията за големия брой недействителни бюлетини на последните избори, като съобщи данни от предишни избори.

"Относно списъците за МВР, и по-специално българските документи за самоличност, които дават към ЕСГРАОН, аз смятам, че това вече е отпаднало, защото с последните изменения в Закона за гражданската регистрация, има вече текстове, които са премахнали тази възможност. И всъщност от 5-6 е публикувано в Държавен вестник, тази възможност не стои на дневен ред и МВР не предоставя информация на ГРАО, по която тя да си гради своите списъци", коментира още министър Цветанов.

До края на месеца парламентарната група на ГЕРБ ще представи предложенията за промени в изборното законодателство.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн