Пропускане към основното съдържание

Митничарят Фози и крупен бизнесмен "изпушиха" в акция "Цигараджии"

Митничарят Фози и крупен бизнесмен "изпушиха" в акция "Цигараджии"
Операция "Цигараджии", реализирана в София и Варна, разби организирана престъпна група, занимаваща се с нелегален трафик на цигари.


Задържани са петима души, сред които именитият митнически шеф на пункт "Олтоманци" Георги Владимиров с прякор Фози и крупен варненски бизнесмен, съобщи пред "Фокус" вътрешният министър Цветан Цветанов.

Според БТА арестуваният бизнесмен е Борислав Манджуков.

Групата е реализирала нелегален трафик на цигари в обем от над 22 000 000 къса през 2011 г. Със задържането на "Цигараджиите" са предотвратени щети на държавния бюджет за над 8 милиона лева.


Четирима души са задържани в София, а един във Варна.

Шестият член на групата в момента е в затвора за излежаване на присъда, но през 2011 г. е участвал в реализирането на престъпните схеми, обясни МВР шефът.

"Единият от задържаните е именит митнически служител, уволняван от работа, но връщан от съда. Митничарят е известен с прякора "Фози" и се ползвал с определени политически протекции", коментира Цветанов.

Според публикации в медиите Георги Владимиров-Фози поема юздите на контрабандния бизнес след ареста на Даниел Славов – Дидо Дънката при акция "Медузите" в края на март 2010 г.

Още през 2009 година бившият шеф на Митниците Емил Димитров-Ревизоро обяви, че шефове на митниците са покровителствали контрабандни канали за източване на ДДС.

По думите му става въпрос за схема, при която китайски тирове влизат в България, обявявайки, че изнасят стоките за държави в ЕС.

Тогава той посочи, че хората, които участват в контрабандните канали, са с прякори Цайса, Белия, Дебелия, Кратунката, Пингвина и Фози.

Георги Владимиров - Фози работи в системата на митниците от 1991 г. Той е бил дисциплинарно отстранен от работа от настоящия депутат и бивш началник на РМД - Кюстендил Кирил Калфин през 1998 г.

По-късно със съдебно решение Владимиров е възстановен на работа. Владимиров е бил началник на Митнически пункт Гюешево от 2001 г. до 2009 г., когато е отстранен от поста, но обжалва отстраняването си.

Според съда той трябва да бъде възстановен на поста началник на митнически пункт заради процедурни пропуски в документацията, оформена от директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Срещу арестувания сега бизнесмен Борислав Манджуков се води разследване за ДДС измами от 2009 година по сигнал на сегашния шеф на НАП Красимир Стефанов.

В рамките на 2007-2009 г. той използва общо 36 фирми, с които успява да източи милиони. Използва различни престъпни схеми с месокомбинати и с търговия със земя.

Манджуков държи две от най-популярните увеселителни заведения във Варна - "Булгари" и "Екзит". По-късно те са прекръстени на "Верту" и "Версай".

Собственик е на две чейнджбюра, които често стават обект на проверка заради нарушения. Спонсор е на БСП и е сочен за приближен до групировката ТИМ.

"Количеството контрабандни цигари, вкарани по схемата, са съотносими и съизмерими с количествата задържани цигари в промишлената зона на Варна от май 2011 г., както и с тези, задържани при специализирани полицейски операции в Герман, и в промишлената зона на Равно поле", похвали се Цветан Цветанов.

При обиските и арестите са открити множество мобилни телефони, като само в митническия началник Фози са намерени повече от 10 мобилни телефона, а в друг член на групата – над 20.

Открити са също и списъци с количества и сметки за извършваната дейност. Процесуално-следствените действия продължават.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн