Пропускане към основното съдържание

Ангел Марин: Аз нося цялата отговорност за помилванията

„Аз нося цялата отговорност за помилванията. Затова заявявам, че нямам никакви притеснения от каквито и да било проверки - нито от морално, нито от законово естество”. Това заявява в интервю за „24 часа” предишният вицепрезидент Ангел Марин по повод скандала с помилванията.


Според разпространени документи стана ясно, че той е помилвал около 150 убийци и наркотрафиканти, както и хора още преди да им е влязла присъдата в сила.

Марин обаче пояснява, че не е допускал никакви компромиси. „Повече съм прилагал строгост, отколкото снизходителност, а опити за ходатайства е имало много”, казва предишният вицепрезидент.

"Помилвах дилъри на дрога, защото закон намали наказанието". Нося цялата отговорност за всички предсрочни освобождавания. Нека комисия да провери всичките случаи, в които съм опростил присъди. Убийците, които съм пусналпо-рано, бяха болни или умиращи", заявява още Марин.

На въпрос дали е помилвал осъден още преди да е влязла в сила присъдата, той беше категоричен, че няма случай, не е възможно да бъде помилван който и да било, без да е влязла в сила присъдата.

Ежедневникът прави коментар на лидерската криза, пред която се намира БСП. Първанов обвинява Станишев за слабото представяне на последните парламентарни избори и неуспешната коалиционна политика. Станишев го упреква, че се е заигравал с врага, бидейки толерантен към ГЕРБ и Борисов.

Публиката приема прехода от партиец към държавник като израстване, а връщането обратно за регрес.

За "Преса" Сергей Станишев завява: "Битката между мен и Първанов обслужва Борисов. Твърдя, че БСП е достатъчно голяма партия, за да има място за всеки, който иска да я направи по-силна и по-консолидирана. Ние сме демократична партия и това е голямата ни сила. И аз, и президентът, и членовете на ръководството е добре да си дадем сметка за личната отговорност."

"24 часа" прогнозира полярен студ до - 20 градуса идната седмица. Със силен вятър от север се спуска леден въздух, който ще свали докъм минус 20 градуса температурите. В средата на идната седмица термометрите сутрин, на повечето места, ще сочат минус 18 - минус 13 градуса.
Още по-ниски може да са градусите в селищата от котловините на Западна България. Дори в най-топлите

часове на деня стойностите ще останат далече под нулата - максималните ще са около минус 6.
Цялата седмица ще е много мразовито. Силни ветрове ще изострят усещането за ледена епоха ище навяват преспи. По Черноморието ще се вдигат високи вълни. Заради студа натрупаната вече покривка ще се вкоравява и ще продължи да създава проблеми по пътищата. Най-големи ще бъдат те със снега в районите на Смолян, Чепеларе и Габрово

Директорката на агенцията по "Медицински одит" към здравното министерство - доц. Златица Петрова, е освободена от длъжност, съобщава "24 часа", цитирайки здравния министър Стефан Константинов. Структурата не се закрива, работещите в нея са ценени и ще останат на работа. Новият шеф още не бил избран, уточнява министърът, но администрацията няма повече да се разширява.

Обучаваме лекари за 51 държави", сподели за "Труд" ректорът на Медицинския университет в София проф. Ваньо Митев. "В кризата ние сме икономическо чудо! Заплатите на преподавателите се повишиха 2 пъти, а реалните ни доходи - 3 пъти, по време на мандата ми.

Приходите ни са много големи - 28 млн. лв. идват само от чуждестранните студенти, а разполагаме с още 25 млн. лв. от спечелени проекти. Успяхме да ремонтираме изцяло предклиничния учебен център, което се равнява на построяването на една чисто нова сграда. Същото направихме и с Медицинския колеж с помощта на програма за енергийна ефективност.

Реновирахме два студентски блока. Имаме незапомнен преходен остатък от 47 млн. лв. Нетната печалба спрямо м. г. пък е 6 млн.лв

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможностите на сексапил

Коледни и зимни изображения и картички

Коледни пожелания Коледни стихотворения за деца

България излага на опасност връзките си и с Израел, и с арабските страни

Близо две седмици след експлозията в пълен с израелски туристи автобус българските следователи казват, че още не са идентифицирали атентатора и не обявяват публично кой смятат, че стои зад атентата. Ако следите продължават да са неясни, какво ще е отражението на трагедията върху малката балканска страна, е ясно: тя излага на опасност тесните си връзки както с Израел, така и с арабските страни в Близкия изток, пише в днешния си брой в. "Ню Йорк таймс". Българските власти видимо не са склонни да се присъединят към израелския премиер Бенямин Нетаняху, който публично хвърли вината за атентата върху Хизбула и Иран - становище, което неофициално се споделя от американски представители. Вместо това правителството се опитва да не разкрива подробности по разследването, надявайки се да избегне грешки в ситуация с глобални политически последици и отражения върху сигурността на фона на все повече свидетелства за война в сянка между Израел, от една страна, и Иран и Хизбула от друга. Вестн